Copyright 2024 - © Herold Enikő

ENIKŐ BLOGJA

Csipkerózsika és a Covid meséje

Bizonyára te is ismered Csipkerózsika meséjét. A mesék mély üzeneteket és tartalmakat hordoznak. Történeteik, szereplőik tanítanak, gyógyítanak bennünket.

S hogy hogyan kapcsolom Csipkerózsikát a Covidhoz? Mindjárt elmesélem.

Csipkerózsika meséje úgy kezdődik, hogy a királyi párnak igen hosszú várakozás után fogan meg a várva várt gyermeke. Örömüket szeretnék megosztani, megünnepelni. A királyságban 13 tündér él. Nem jó vagy rossz tündérek. Egyszerűen csak tündérek.

 csipkerozsa

 

A király – aki a mesében a rugalmatlan, kirekesztő, destruktív férfi minőséget szimbolizálja – úgy dönt, 12 tündért hív meg. A 13 női szám. Régen 13 holdtölte számított egy évnek.

Tizenkettő. Ennyi teríték van. Nem vesz és nem csináltattat plusz terítéket. Királyként megtehetné. Helyette hoz egy rugalmatlan döntést. Ekkor a tizenharmadik tündér rossz tündérré avanzsál. Eddig csak tündér volt, de mert kirekesztették – és a kirekesztés a „nemszeretem” árnyoldalt hívja elő –, rossz tündér lesz belőle. És megátkozza a királyi pár újszülött gyermekét.

A tizenkettedik tündér csak enyhíteni tud az átkon. A királylány, ha felnő és megszúrja magát egy orsóval, nem fog belehalni ebbe, ahogy a rossz tündér átka szól, csak mély álomba szenderül.

 

csipkerozsa1

 

A király, folytatja rugalmatlan, kirekesztő döntései sorát. Elégettet minden orsót és minden rokkát a birodalmában, hogy semmiképp se következhessen be az átok. Ezzel tovább erősíti az árnyékot. Figyelmen kívül hagyja a polaritás egyetemes törvényét, ami szerint a fény és az árnyék párban járnak. Amit kirekesztek valahol, valamilyen formában vissza fog térni hozzám. Utat keres és talál magának.

Így a király óvintézkedései dacára mégis marad egy orsó, amivel a fiatal nővé cseperedett királylány megszúrja magát, és elalszik. Nem tudják őt felébreszteni az álmából. A kastélyt benövi a sűrű, elvadult bozót – ami a női pólus oldalára történő mértéktelen átbillenés szimbóluma. Ha a női minőség nem kap határt, elburjánzik.

A megoldáshoz új, rugalmas férfi minőségre van szükség. Ezt képviseli a királyfi, aki átvágja magát a bozóton, és csókjával felébreszti a királylányt. Csókjuk a két pólus – a férfi és a női minőség – harcának feloldódását szimbolizálja.

 

csipkerozsa2

 

Néhány napja láttam egy videót, amiről eszembe jutott ez a mese. Dr. Rüdiger Dahlke orvos, pszichiáter beszélt a Covidról. Hiteles és kompetens ember számomra. Szeretem és használom a könyveit magamnál, a munkámban. A Csipkerózsika mese értelmezését is tőle hallottam néhány éve. Orvosként – a betegség tünetek az árnyoldalt képviselik – az „árnyék követének” vallja magát.

Beszélt a videóban a kirekesztésről. A próbálkozásról, amivel sokan igyekeznek a vírust kívül tartani. Beszélt félelemről és félelemkeltésről. És legfőképp arról, ami a jelen helyzetben segít. Mert erről talán túl kevés szó esik.

A kirekesztés nem segít, ahogy Csipkerózsikán sem segített. A kirekesztés ellentmond a polaritás egyetemes törvényének. Minden ami kint történik, így a Covid is, a részem. Éppen úgy a részem, mint ahogy kisujjam hozzám tartozik. Egész része vagyok a nagy Egésznek.

 

csipkerozsa3

 

Segít az elfogadás. A vírus is része az egésznek.

Segít a szembenézés, a ránézni a saját szerepedre, részedre, félelmedre, haragodra a jelen helyzettel. Ezzel integrálod az árnyékodat.

Segít, ha távol tartod magad a túlzott félelmet keltő és érősítő emberektől. Gyengíti az immunrendszeredet.

Segít az immunrendszer erősítése, a teljes értékű növény alapú értrend. A C és a D vitaminok. Évszakváltáskor, amiben most vagyunk, segít a szervezetet fűtő ételek és italok fogyasztása.

Segít a böjt. A leghatékonyabb módszer az immunrendszered felturbózására. És bár a tavasz a klasszikus böjti időszak, bármikor megteheted, hogy pl. egyszer egy héten kiahagyod a reggelit (break-fast = böjt megtörése), és csak délben eszel először. Ez az úgynevezett kisböjt”.

Segít a kiadós mozgás a friss levegőn – épp most, amikor a borús idő miatt sokan inkább behúzódnak a szobába.

Segít a stresszoldás, a meditáció

Segít, ha az immunrendszeredet annyira megerősíted, hogy ha már nem lehet elkerülni – márpedig ezen a bolygón mindannyian ugyanazt a levegőt lélegezzük be, „we are all connected” – tünetmentesen, vagy minimális tünetekkel mehess át a víruson. Ahogy a kisgyerekek.

 

 

csipkerozsa4

 

Kapcsolódó programom:

Tavaszi megújulás - testnek és léleknek

Erősítjük az immunrendszerünket  Konstruktív, rugalmas keretekkel, átgondoltan – mert ahogy fenti mesében jól látszik, ezekre IS szükség van.

És mert ezt a mesét most MI írjuk.

 

Az idézett Youtube videót Dr. Rüdiger Dahlkéval ITT nézheted meg.

INSPIRÁCIÓS HÍRLEVÉL